Pony Power voor Kids

De Pony Power Voor Kids cursus is een unieke sociale vaardigheidstraining voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar. Uniek omdat de kinderen samen met de pony’s gaan leren! Deze cursus is geschikt voor IEDER kind.

Hoe werkt het: Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de omgang met dieren, in dit geval pony’s, vertrouwen en veiligheid ervaren. De pony’s zijn zonder oordeel waardoor kinderen in de omgang met de pony’s volledig zichzelf kunnen zijn. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld. De pony’s geven direct feedback of iets werkt of dat het beter anders kan. Alle oefeningen worden gedaan naast het paard, er wordt niet op gereden.

De cursus wordt gegeven door Nancy de Klein en Maureen Ruijsch, 2 gepassioneerde coaches. Leren door DOEN en ERVAREN staat centraal. Per les komen thema’s aan bod die worden uitgewerkt aan de hand van de natuurlijke leefwijze van de paarden.

Er wordt gewerkt aan:

– Nieuw in de kudde – kennismaken –

Taal in de kudde – communiceren –

Ruimte in de kudde – grenzen stellen –

Kracht van de kudde – samenwerken –

Balans in de kudde – balans in jezelf

Aan de hand van een werkboek, die de kinderen mee naar huis krijgen, kunnen ouders met hun kind doornemen wat zij met de pony’s hebben geoefend. Zo wordt ook de ervaring vanuit de cursus in de thuissituatie en verschillende levensgebieden verbeterd.

Resultaat: Kinderen zijn veel beter in staat om op zichzelf te vertrouwen, ze kunnen veel duidelijker aangeven wat ze willen, denken, voelen en ervaren. Kinderen zijn zich veel meer bewust van hun eigen emoties en hoe ze daarmee om kunnen gaan, waardoor ze beter kunnen samenwerken en rekening houden met elkaar en de maatschappij. Uit onze brede ervaring weten we dat ouders verrast zijn over de grote stappen die hun kinderen maken en ervaren dat hun kinderen meer adequaat kunnen reageren op lastige situaties. De cursus omvat 5 bijeenkomsten van 2 uur, een werkboek, een verslag voor de ouders en een diploma voor de kinderen. Er wordt gezorgd voor drinken en wat lekkers.

Er start een cursus op: Zaterdag 7, 14, 21, 28 januari en 4 februari 2023 16.00 uur tot 18.00 uur

Aanmelden kan via Maureen Ruijsch: Tel; 06-25208023

Mail: ontwikkelingvanmensenpaard@kpnmail.nl

Website: www.ontwikkelingvanmensenpaard.nl

Locatie: paardensportcentrum de Veerkracht, Vosseneindseweg 52, 6582 BR te Heumen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.