Welkomstbrief voor nieuwe ruiters

WELKOM

Welkom bij Paardensport Centrum de Veerkracht!  

Onze manege vindt veilig en verantwoord paardrijden erg belangrijk. Daarom hebben wij voor u een aantal belangrijke adviezen (verplichtingen) over uitrusting, les regels op een rijtje gezet. Volgt u deze adviezen op, zodat u ongevallen kunt beperken en meer kunt genieten van de paardensport!

Veiligheidshelm (cap)
Wanneer er een preventieve maatregel van belang is, dan is het wel het dragen van een veiligheidshelm (cap), deze moet voorzien zijn van de CE-markering en het EN 1384-teken. Dit hoofddeksel heeft een harde schaal en een gesloten kinband voorzien van een veiligheidssluiting.

Rijkleding
Ook bij het dragen van kleding spelen veiligheidsaspecten een rol. Zo verkleinen goede rijlaarzen dat de laars bij een eventuele val in de stijgbeugel blijft steken.

Draag daarom altijd
(rij) laarzen die een goede beenligging bevorderen en de nodige bescherming bieden. Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak, of jodhpurlaarsjes met chaps en let op een goede pasvorm.
Kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet voldoende bewegingsvrijheid bieden maar mag niet met alle winden meewaaien. De rijbroek moet glad aansluiten, omdat plooien vervelend kunnen inwerken op de huid. Draag te paard een echte rijbroek. Bedenk bij de aanschaf van een echte rijbroek dat voor wedstrijden een bepaalde kleur verplicht is. Tevens is het dragen van grote sieraden zoals, oorbellen en ringen ten strengste verboden. Als je een bodywarmer of jas draagt zorg dan dat de rits gesloten is. Ook een das mag niet los om de nek zitten het liefste hebben wij dat u zonder das of shawl rijdt

Paardrijlessen
Les nemen is zeker bij paardrijden heel belangrijk. Een paard is een levend wezen. U moet goed weten hoe u met hem om moet gaan en wat het natuurlijke gedrag van een paard is, wilt u de kans op ongevallen zoveel mogelijk beperken. En hoe u met een paard omgaat leert u, naast het paardrijden, tijdens de lessen. Goede gediplomeerde instructeurs zijn een voorwaarde voor verantwoorde lessen. Op onze manege lopen altijd medewerkers op stal rond. Je herkent ze aan de kleding met daarop ons logo. Heeft u hulp nodig op stal vraag dit dan gerust aan 1 van onze medewerkers.

Regels
Bij iedere manege gelden regels. Onze huisregels, de regels voor de rijbaan en de regels voor het buiten rijden
kunt u lezen op de diverse informatiebladen bij de ingang van de binnenrijbaan en de ponystallen. Zie ook de site van de FNRS www.fnrs.nl . Kinderen mogen niet zonder begeleiding van een volwassene onze stallen betreden. Kinderen mogen nooit zonder een volwassen begeleider onze stallen betreden. U dient ook altijd de instructies van onze medewerkers op te volgen.

Meld gezondheidsklachten
Wanneer u kampt met bepaalde gezondheidsklachten dan is het goed dat onze medewerkers / onze instructeurs hiervan op de hoogte zijn. In geval van nood weten zij hoe te handelen.

Tevens hebben wij nog overige informatie voor u op een rijtje gezet.

 

 • Mocht een paard of pony afwijkend gedrag vertonen naar uw inziens, twijfel dan niet en meldt dit direct.
 • Wij hanteren een maximaal gewicht voor onze ruiters van 90 kg of een gezonde BMI.
 • Mocht er materiaal kapot zijn, meldt dit dan eveneens bij een van onze medewerkers
 • U dient minimaal 15 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn.
 • U meldt zich eerst in onze kantine daarna kunt u uw paard gaan borstelen en opzadelen.
 • De pony’s die in de ½ uurs groepslessen lopen staan voor u gezadeld.
 • Houdt u zich ten alle tijde aan de veiligheidsvoorschriften.
 • Doet u dat niet, dan mogen onze medewerkers u weigeren om deel te nemen aan de lessen.
 • Mocht u zelf nog niet in het bezit zijn van een veiligheidscap dan kunt u deze uiteraard bij ons huren.
 • In onze ruitershop zijn dergelijke artikelen te koop, zoals: veiligheidscap, rijlaarzen, rijbroek, bodyprotector.
 • Volg altijd de instructies van onze medewerkers op.
 • Ouders/verzorgers kunnen onder het genot van een hapje en een drankje de lessen volgen in onze kantine.
 • Tevens bestaat de mogelijkheid om de lessen te volgen naast de rijbaan, neem dan wel stilte in acht.
 • Houdt het TV scherm in onze kantine in de gaten betreffende de geplande activiteiten.

Team PSC de Veerkracht wenst u boven alles veel plezier op ons bedrijf.

U kunt deze welkomstbrief ook downloaden
Download: Klik hier