Groepslessen & prive lessen

Je kunt bij PSC De Veerkracht groepslessen volgen, maar het is ook mogelijk privélessen te nemen. Voordat je ingedeeld wordt, zal er bij zowel bij groep(s) als privélessen eerst gekeken worden naar je niveau en jouw specifieke wensen.

GROEPSLESSEN:

In een groepsles van maximaal 8 ruiters te paard of 9 ruiters te pony krijg je een uur les van een van onze gediplomeerde instructeurs. Tijdens de les wordt er een gevarieerd programma aangeboden, waarbij ons doel is dat je iedere week iets hebt geleerd en met een voldaan gevoel de les uit gaat. Alle groepslessen hebben minimaal 1 x springles per maand. Aan de hand van verschillende criteria zoals o.a., jaargetijde, tijdstip, niveau en wensen van de groep, wordt de les gegeven in de binnen- of buitenbak. Het is eveneens mogelijk, bij voldoende animo in de groep, dat de les wordt omgezet naar een mooie buitenrit.

Je wordt vriendelijk verzocht om je 30 min voor aanvang van de les te melden in onze kantine “aan de bar”. Daar krijg je te horen op welk paard je gaat rijden en het is de bedoeling dat je zelf je paard opzadelt voor de les. Wij hebben altijd voldoende hulp op stal om je indien nodig te helpen met poetsen en zadelen.

PRIVÉLESSEN:

Het is mogelijk om privélessen van 30 minuten of een uur te volgen. Hier krijg je een op een les van een van onze gediplomeerde instructeurs. Je kunt vooraf aangeven, welke vaardigheden je in deze les graag wilt oefenen – denk bijvoorbeeld aan het oefenen van een dressuurproef, het verbeteren van je springtechniek of een zitles. Privélessen zullen in het algemeen in de binnenbak gegeven worden, om 100% aandacht te kunnen geven aan ruiter en paard. Maar uiteraard is het ook mogelijk om een privé buitenrit af te spreken of juist het rijden in de buitenbak te oefenen.

Wij hanteren een maximum gewicht van onze ruiters van 90 kg of een gezonde BMI.

Dit om onze paarden te beschermen. Zij zijn schatten van dieren die zelf hun pijngrens niet snel aan zullen geven.