Sportklas dressuur

In de sportklas dressuur ga je jezelf meer verdiepen in de rijkunst van de dressuur. Het beheersen van de basisdressuur wordt over het algemeen gezien als een voorwaarde voor het beoefenen van andere disciplines binnen de paardensport. Dit leren we al in onze reguliere lessen. In de sportklas dressuur gaan we dieper in op de hulpen, oefeningen en het ruitergevoel. Je gaat ook nadenken over waarom je bepaalde oefeningen gaat rijden. Daarnaast werken we specifiek aan je houding en zit zodat je steeds subtielere hulpen kunt geven.

In deze lessen ga je jezelf ontwikkelen van onbewust – onbekwaam via bewust – onbekwaam en bewust – bekwaam tot uiteindelijk onbewust – bekwaam. Als je onbewust bekwaam paard kan rijden spreek je over het ultieme “Ruitergevoel”.

Lijkt jou dit helemaal geweldig en wil je meer weten van de dressuur van het paard? Dan kun je om de week op maandag om 19.00 uur of op vrijdagavond om 22.00 uur deelnemen aan de sportklas dressuur. Deze lessen worden gegeven in een kleine groep van maximaal 6 combinaties.

Kom anders een kijken wat deze lessen zo speciaal maakt.