Paardrijlessen

ALGEMEEN

Bij PSC De Veerkracht heb je van maandag tot en met zaterdag de mogelijkheid om groeps- en privé lessen te volgen.  Voordat je ingedeeld wordt, zal er bij zowel bij groeps- als privé lessen eerst gekeken worden naar het niveau en jouw specifieke wensen. Onze ervaring is dat het erg belangrijk is om juiste combinaties te maken van ruiter en paard. Samen met jou kijken we naar de klik die je met een paard hebt en de les die bij jou past.

Wie zijn wij en wat vinden we belangrijk?

Paardensportcentrum “De Veerkracht” is een 4 sterren FNRS manege, waarbij kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom werken we alleen met gediplomeerde instructeurs en zijn we in het bezit van het veiligheidscertificaat.

We vinden het welzijn van onze paarden erg belangrijk en daarom zorgen we ervoor dat het ze aan niets ontbreekt. We beschikken over moderne stallen, waarbij paarden onderling in contact zijn met elkaar. De paarden komen dagelijks buiten, zowel in de weides als tijdens de buitenritten. We hanteren een maximaal gewicht betreffende onze ruiters van 90 kg of een gezonde BMI.

Wat we nét zo belangrijk vinden is dat iedereen zich bij ons thuis voelt, want in een prettige sfeer leer je goed. Daarom passen we onze lessen zoveel mogelijk aan je wensen en ervaring aan. Er is voldoende hulp in de stallen bij het opzadelen en het verzorgen van de paarden. We streven ernaar dat je elke keer bijleert en met een voldaan en tevreden gevoel van je paard stapt.

Hoe zien onze lessen eruit?

Je kunt bij ons van maandag t/m zaterdag terecht voor groepslessen én privélessen, die gegeven worden in een van onze 3 ruime rijbanen (2 binnen en 1 buiten). Beginner of vergevorderd, iedereen is welkom! Zoals al eerder genoemd, hebben we veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom hanteren we een goed doordacht stappenplan als je bij ons komt rijden. We laten je op deze manier met een goede basis en kennis beginnen aan de groepslessen. Dat geeft plezier in het rijden én zorgt ervoor dat je vooral goed leert rijden. Ons stappenplan ziet er als volgt uit:

Starterspakket 1:

Als je bij onze manege komt en je hebt nog geen ervaring met rijden dan start je met 3 privélessen van 30 minuten en 2 praktijklessen (verzorgen en opzadelen). Zo heb je de basis van het paardrijden al goed onder de knie. Wil je liever eerst 1 losse privéles volgen dan kan dit uiteraard ook. Mocht je dan door willen gaan met het starterspakket dan mag je deze 1e privéles verrekenen met dit pakket.

Starterspakket 2:

Om door te stromen naar de groepslessen volg je 6 privélessen van 30 minuten. Indien nodig kun je nog een keer starterspakket 2 volgen. We halen samen met jou en je paard het uiterste uit deze lessen, zodat we je in kunnen delen in een groepsles op jouw niveau en ervaring.

Groepslessen:

De groepslessen worden ingedeeld op niveau, ervaring en leeftijd. Zo houdt je plezier en uitdaging in het rijden. De groepslessen zijn wekelijks. We besteden tijdens de lessen aandacht aan zowel dressuur als springen. Daarnaast plannen we (in overleg met de groep) ook regelmatig bosritten in plaats van de groepsles. Ons bedrijf ligt namelijk direct aan de prachtige ruiterroutes van het Heumens bos en het Overasseltse/Hatertse Vennen gebied en daar maken we natuurlijk veel gebruik van.

Extra mogelijkheden:

Voor de fanatiekelingen is het mogelijk om deel te nemen aan onze wedstrijd/sportklassen dressuur en springen. Daarnaast bieden we ook zogenaamde “Crosslessen” in onze eigen crosswei (hindernisbanen). Als je voldoende rijervaring hebt, dan kun je ook ‘vrij’ rijden als extra naast het volgen van de groepsles. Je gaat zelfstandig aan de slag met de tips van onze instructeurs. Uiteraard houden wij wel toezicht.

Onze ervaring leert dat dit stappenplan goede resultaten geeft, maar we staan uiteraard ook open voor maatwerk (bijvoorbeeld niet in de groepslessen rijden , zoveel mogelijk hetzelfde paard en/of zelfde instructeur). Heb je nog andere wensen, dan is dit altijd bespreekbaar.

Wat is er nog meer mogelijk?

Naast de lessen organiseren we ook regelmatig leuke activiteiten. Hierbij valt te denken aan FNRS wedstrijden (ongeveer 6 keer per jaar), ponykampen tijdens vakanties, kinderfeestjes, prachtige bosritten en eens per maand kleuterrijden (voor kinderen van 4 t/m 8 jaar). Neem voor alle geplande activiteiten een kijkje in onze agenda. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld je kinderfeestje of vriendinnenmiddag bij ons te organiseren. Vraag er gerust naar en we kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Heb je nog vragen?

We gaan ervan uit dat je door deze website een goed beeld hebt van ons bedrijf. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eens te komen kijken tijdens een van onze lesdagen (zondag zijn we gesloten). We staan je graag te woord in onze gezellige kantine, onder het genot van een kop koffie of een koud drankje! We ontmoeten je graag op paardensportcentrum “De Veerkracht”.

Presentatie2

2 gedachten over “Paardrijlessen

  1. Hallo. Ik heb even een vraagje. Wij hebben een dochtertje van bijna 2 jaar maar ze is gek op paarden. We willen graag eens kijken wat ze er van vind als ze ze eens in het echt ziet. Mogen we gewoon een Keen aan komen om te kijken of moet daar een afspraak voor gemaakt worden of iets?

    Ik hoor graag van u. Alvast bedankt.
    Stephan

Reacties zijn gesloten.