Kleuterrijden

1 keer per maand op zondag kunnen de kleuters gezellig bij ons komen ponyrijden.

Meedoen kunnen kleuters van 4 tot en met 8 jaar!

Een leuke manier om kennis te maken met het paardrijden.

Tijdens het kleuterrijden breng je een gezellige dag door op onze manege, waar je samen met je ouders van alles leert over de pony’s, het rijden en nog veel meer. De les zelf duurt in totaal 1 uur en na afloop krijg je van ons nog iets te drinken in onze gezellige kantine. Van het uur zit je een half uur op de pony en het andere half uur doen we een leuke activiteit op stal! Elke les is anders, de ene keer gaan we samen naar het bos, de volgende keer leer je hoe je moet draven of gaan we oefeningen doen op de rug van het paard. Het uur vliegt in ieder geval voorbij. Belangrijk is dat de kleuters met veel plezier op de pony’s zitten en spelenderwijs vertrouwen krijgen in de pony.

Hoe werkt het kleuterrijden?

Als je bij ons komt meldt je jezelf aan aan de bar. Dan krijgen de kleuters een veiligheidshelm van ons. Het is prettig als de kinderen een broek aanhebben en eventueel regenlaarsjes of hoge schoenen. Open schoenen of korte broeken/rokjes zijn niet toegestaan en niet veilig met paardrijden. Samen met papa of mama gaan we naar de rijbaan en dan gaan we beginnen!

Van papa en mama verwachten we dat ze meelopen met de kinderen die komen rijden. Dus als ouder moet je wel een pony vast durven houden, je hoeft hier geen ervaring mee te hebben. Wel is het belangrijk dat je dichte schoenen draagt waar je goed op kunt lopen. Uiteraard krijg je aan het begin van de les uitleg over hoe je een pony vast moet houden en waar je als ouder op moet letten.

In onze sfeervolle kantine krijgen alle kinderen na afloop iets lekkers te drinken, dit zit bij de prijs inbegrepen.

Mocht je er nu een leuke zondag van willen maken, dan kun je ook lekker gaan wandelen met je familie of vrienden in de bossen. Wij zitten direct aangesloten aan prachtige wandelpaden. Daarna kun je weer opwarmen in onze kantine en genieten van een drankje en hapje.

Er is dus voor iedereen iets leuks om te doen!

Hoe meld ik mijn kind aan?

Aanmelden kan door ons te bellen of een mail te sturen. Uiteraard kun je ook langskomen, dan kun je ook meteen een kijkje nemen in onze stallen en beantwoorden onze medewerkers al je vragen.

Ongeveer een week van tevoren krijg je een persoonlijke email met de tijden van het kleuterrijden.  Is je e-mail adres niet bij ons bekend, dan ontvang je geen e-mail en kun je ons het beste even bellen als je de indeling van deze dag wil ontvangen.

Als je niet kunt vragen we je om uiterlijk 24 uur van tevoren af te melden, anders worden de kosten in rekening gebracht.

En als mijn kind te oud is voor het kleuterrijden?

Tot ze 8 jaar zijn, mogen kinderen mee blijven doen aan het kleuterrijden. We merken vaak dat de kids op een gegeven moment zelfstandig willen gaan rijden. Daarom is het voor kinderen vanaf 6 jaar ook mogelijk om door te stromen naar onze privélessenHier leren ze zelfstandig rijden en kunnen ze daarna doorstromen naar een reguliere groepsles met leeftijdsgenootjes. Twijfel je of je kind toe is aan privélessen? Vraag het dan even aan de instructrice.

Datums van het  kleuterrijden kun je vinden in onze “Agenda”

Mocht je nog vragen hebben dan horen we dit graag.

Collage 2017-08-30 20_45_01