Kleuterrijden

 

1 keer per maand op zondag kunnen de kleuters gezellig bij ons komen ponyrijden.

Meedoen kunnen kleuters van 4 tot en met 8 jaar!

Een leuke manier om kennis te maken met het paardrijden.

Tijdens het kleuterrijden breng je een gezellige dag door op onze manege, waar je samen met je ouders van alles leert over de pony’s, het rijden en nog veel meer. De les zelf duurt in totaal 1 uur en na afloop krijg je van ons nog iets te drinken in onze gezellige kantine. Elke les is anders, de ene keer gaan we samen naar het bos, de volgende keer leer je hoe je moet draven of gaan we oefeningen doen op de rug van het paard. Het uur vliegt in ieder geval voorbij. Belangrijk is dat de kleuters met veel plezier op de pony’s zitten en spelenderwijs vertrouwen krijgen in de pony.

Hoe werkt het kleuterrijden?

Als je bij ons komt meldt je jezelf aan aan de bar. Dan krijgen de kleuters een veiligheidshelm van ons. Het is prettig als de kinderen een broek aanhebben en eventueel regenlaarsjes of hoge schoenen. Open schoenen of korte broeken/rokjes zijn niet handig en veilig met paardrijden. Samen met papa of mama gaan we naar de rijbaan en daar helpen we de kleuters met opstappen.

Van papa en mama verwachten we dat ze meelopen met de kinderen die komen rijden. Dus als ouder moet je wel een pony vast durven houden (en is het ook fijn als je dichte schoenen aan hebt waar je goed op kunt lopen). Uiteraard helpen wij je daarmee in het begin.

In onze sfeervolle kantine krijgen alle kinderen na afloop iets lekkers te drinken dit zit bij de prijs inbegrepen.

Mocht je er nu een leuke indeling van willen maken van je zondag dan kun je ook lekker gaan wandelen met je familie of vrienden in de bossen. Wij zitten direct aangesloten aan prachtige wandelpaden. Daarna kun je jezelf opwarmen in onze kantine en genieten van een drankje en hapje.

Dus voor iedereen iets leuks om te doen.

Hoe meld ik mijn kind aan?

Aanmelden kan door ons te bellen of een mail te sturen. Uiteraard kun je ook langskomen, dan kun je ook meteen een kijkje nemen in onze stallen en beantwoorden onze medewerkers al je vragen.

Ongeveer een week van tevoren komen de tijden van het kleuterrijden op onze Facebook te staan. Is je e-mail adres bij ons bekend, dan sturen we je ook een mail.

Als je niet kunt dan moet je uiterlijk 24 uur van tevoren afmelden, anders worden de kosten in rekening gebracht.

Om eenmalig mee te doen zijn de kosten een losse les pony 21,50 euro

Als je een kaart koopt om in 2020 4 keer mee te doen zijn de kosten 56,- euro.

En als mijn kind te oud is voor het kleuterrijden?

Voor kinderen vanaf 6 jaar is het ook mogelijk om door te stromen naar onze privélessenHier leren ze zelfstandig rijden en kunnen ze daarna doorstromen naar een reguliere groepsles met leeftijdsgenootjes

Data kleuterrijden 2020 bij Manege de Veerkracht

19-1-2020

16-2-2020

15-3-2020

19-4-2020

24-5-2020

28-6-2020

20-9-2020

11-10-2020

22-11-2020

20-12-2020

 

Mocht je nog vragen hebben dan horen we dit graag.

 

Collage 2017-08-30 20_45_01x m

 

Geef een reactie