Manege schoonmaakdag 2 juni 2013

 

Afgelopen zondag  2 juni hebben we met een hele groep vrijwilligers keihard gewerkt om ons terrein spik en span te krijgen.

Een klein verslagje van deze manegeschoonmaakdag;

Om 9.00 was iedereen al  paraat. Na een kop koffie en het uitdelen van de taken ging iedereen aan de slag. Carmen en Jolanda hebben ons parkeerterrein weer voorzien van een groot kruis waarop niet geparkeerd mag worden en ook de twee parkeerplekken van Jan en Janneke zijn weer voorzien van een mooie witte markering. Een heel precies werkje , top dames!

Van de zolder zijn alle paardendekens naar beneden gehaald, schoongeborsteld, gesorteerd en weer netjes opgeborgen. Een stoffige zware klus voor Melissa, Jeralyn, Karin en Wendy maar wat een voldoening als alles weer netjes is!

Buiten hebben Hannah, Rosa, Silke en Ida onder leiding van Saskia alle borstels schoongemaakt, gesorteerd en weer verdeeld over de poetskoffers. Ook het onkruid wat overal tevoorschijn schiet was voor hun niet veilig. Geweldig hoor dat deze kleine dametjes zo goed mee hebben geholpen!

Gonny en Anja zijn voor ons aan de slag gegaan om weer een aantal nieuwe hindernissen aan het crossterrein toe te voegen. Wanneer het helemaal klaar is hebben we de beschikking over een paar hele fleurige springhekjes. Hier zullen heel wat mensen en paarden heel blij van worden!

Ook de berg met klinkers achter het grote hek is verdwenen. Inge van Lucy en Inge van Sproet , Nicole en Vivian hebben deze hele bult laten verdwijnen. Het was zoveel werk dat we uiteindelijk met z’n zevenen klinkers aan het ruimen waren. Alle klinkers staan nu netjes opgestapeld en  het terrein kijkt nu weer mooi schoon en opgeruimd. Wat een voldoening… Alleen die spierpijn….

Ook is de binnenmanege is flink aangepakt. Iedereen kan weer rijden in een spin – en stofvrije binnenbak!  Barbara en Janneke hebben zich hiervoor de hele ochtend ingezet.  Het resultaat mag er wezen!

De opgang naar het juryhok is door Maurits aangepakt en is nu tegeltjes vrij. Er lag nog een hele oude kapotte vloer die helemaal verwijdert is.  Het was  het minst aantrekkelijke klusje van die dag maar thumbs up. Thanx Maurits!

De springbalken zijn door Michelle, Danique, Danielle en Thomas onder handen genomen. Ze zijn weer als nieuw! We kunnen aankomende zondag  tijdens de springwedstrijd dus een mooi verzorgd parcours rijden!

Willemiekje, Jacqueline, Meike, Sophie en Lotte hebben ook hun schoonmaak kwaliteiten laten zien. Let maar eens op in de zadelkamer en in de stallen. Er is geveegd, spinnen geragd, opgeruimd, weggegooid….TOP!

Ook konden we deze dag niet zonder het aanstekelijke  enthousiasme van Jan.

Als afsluiting hebben we genoten van een heerlijke lunch. De zeventig gesmeerde broodjes en de dertig eieren waren in no-time verdwenen!

Graag willen Jan, Janneke en ik alle vrijwilligers bedanken voor deze geweldige dag! Zonder jullie was dit niet gelukt!

Vivian

 

 

Voor een volledig fotoverslag kun je kijken op onze facebookpagina….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *