Gezondheid paard

Op verschillende paardenstallen in het land heerst verkoudheid onder de paarden.

Helaas is er bij ons een aantal paarden met een virus geconstateerd, in overleg met de dierenarts krijgen deze paarden medicatie om zo min mogelijk last te hebben van de koorts en zo snel mogelijk weer op de been te zijn en.

Deze paarden die ziek zijn lopen natuurlijk geen lessen. Deze paarden hebben verhoging en zijn aan het snotteren. Gelukkig gaat dit in de meeste gevallen binnen enkele dagen/weken weer over.

Vandaag maandag 28 mei is duidelijk geworden dat we een aantal paarden met droes hebben…. Droes is een besmettelijke paardenziekte vergelijkbaar met een kinderziekte is.

Wij adviseren iedereen om uit voorzorg na het bezoeken van ons bedrijf zich eerst te voorzien van schone kleding alvorens in contact te komen met andere paarden / bedrijven omdat het een zeer besmettelijke paardenziekte betreft.

Alle mogelijke hygiëne maatregelen zijn getroffen en worden door ons bewaakt. Het vervoer van paarden naar- en van ons bedrijf is voorlopig verboden.

De lessen kunnen gewoon doorgaan. Grote activiteiten zullen worden afgelast. De Veerkracht Challenge zal dan ook niet plaatsvinden aanstaande zondag. Deze willen we verplaatsen naar 2 september.

Zo gauw we meer nieuws hebben laten wij het weten.

Heb je vragen over de zieke paarden, kom dan gerust naar je instructeur of naar de bar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *